1. În primul rând, toate ingredientele se scot cu 5-6 ore înainte şi se lasă să stea la temperatura camerei. Se cerne făina într-un bol.
2. Se înmoaie drojdia în laptele călduţ şi se adaugă 1-2 linguri de zahăr. Se amestecă uşor şi se lasă la dospit 15-20 de minute. Apoi se pune în făina cernută, se adaugă ouăle, vanilia, coaja de lămâie şi se frământă bine.
3. În aluat, se adaugă treptat untul moale şi se frământă până se absoarbe. Se acoperă cu un şervet curat de bucătărie şi se lasă la crescut aproximativ o oră.
4. Între timp, se prepară umplutura de nucă şi mac. Nuca măcinată se amestecă cu apa, laptele călduţ, zahărul, coaja de lămâie şi se fierbe câteva minute la foc mediu. La sfârşit, se adaugă scorţişoara. Pentru umplutura de mac, se procedează la fel iar după ce compoziţia a căpătat consistenţa unei creme, se adaugă mărul ras şi stafidele.
5. După ce a crescut aluatul, se ia şi se împarte în 5-6 bucăţi. Fiecare bucată se întinde într-o foaie subţire şi se umple cu mac, respectiv cu nucă. Se rulează strâns şi se aranjează în tăvile tapetate cu hârtie. Se ung cu ou şi se mai lasă câteva minute la cald, apoi se pun la copt, la foc potrivit.