Crap cu salată de roșii coapte și usturoi

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g filé de crap
  • sare grunjoasă
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • piper alb
  • 1 ceapă albă
  • 400 g roșii cherry
  • 6-8 căței usturoi
  • busuioc verde
  • 2-3 lingurite oțet balsamic
  • piper negru

Mod De Preparare

1. Se iau bucăţile de crap şi se spală în 2-3 jeturi de apă rece. Se lasă în sită să se scurgă şi apoi se pun pe un şervet absorbant. Se ung cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare grunjoasă şi piper alb.
2. Se lasă să stea la rece 20-30 de minute. Între timp, se pregăteşte grătarul. Se unge cu ceapă pe toată suprafaţa. Se iau roşiile şi se pun pe grătar. Se întorc pe toate părţile şi, după ce s-au rumenit uniform, se pun într-un bol şi se acoperă cu o folie de aluminiu.
3. Se iau bucăţile de crap şi se pun pe grătar. Se lasă 5-6 minute pe fiecare parte. Se curăţă usturoiul şi se taie mărunt. Se amestecă cu sare şi ulei şi se pune peste roşiile rumenite.
4. Salata de roşii se condimentează cu sare şi piper şi, la sfârşit, se adaugă oţetul balsamic şi busuiocul proaspăt. Se amestecă bine şi se pune peste crap. Salata se serveşte cu pâine neagră cu seminţe.

Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă