Creier pané à la grec

Retetă Creier pané à la grec

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g creier
  • 4 ouă
  • 2 linguri făină
  • 6 linguri pesmet
  • 800 g sparanghel
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • 10 măsline
  • 1 legatura mărar

Mod De Preparare

1. Creierul se lasă 40 de minute în apă rece ca să se poată curăţa. Se opăreşte în apă cu sare, apoi se scoate în sită şi se lasă să se răcească.

2. Creierul se taie felii potrivite, care se trec prin pesmetou- pesmet şi se prăjesc în uleiul încins. Se lasă 3 minute pe o parte şi 3 minute pe cealaltă parte şi apoi se scot pe un prosop absorbant.

3. Sparanghelul se leagă în mănunchiuri şi se pune să fiarbă în apă cu sare timp de 20 de minute, apoi se scurge în sită.

4. Creierul pané se serveşte cu garnitură de sparanghel, ornat cu lămâie, măsline şi crenguţe de mărar.

Evaluează
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.