Cremă de brânză cu fructe

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g brânză proaspătă de vaci
  • 1 lingura smântână
  • 2 linguri miere de albine
  • 2-3 caise sau piersici
  • 1 banană
  • 1 portocală
  • 200 ml frişcă bătută
  • câteva bomboane colorate pentru ornat

Mod De Preparare

1. Se aleg caise proaspete şi bine coapte. Se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie feliuţe subţiri. Banana se curăţă şi se taie rondele. Fructele astfel pregătite se mărunţesc cu furculiţa. Portocala se spală, se usucă, iar coaja se rade.

2. Brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu smântâna şi mierea de albine. Se adaugă caisele, bananele şi o lingură zeamă de portocală. Se mixează sau se freacă până se obţine o pastă cremoasă şi omogenă, apoi se înglobează jumătate din frişcă. Se acoperă şi se pune la rece 2-3 ore.

3. Când se serveşte se ornează cu frişcă, felii de portocale, câteva fire de coajă rasă de portocale şi bomboane colorate.

Evaluează
Trucuri culinare

Depozitează condimentele într-un loc uscat și întunecat, și nu deasupra/în apropierea aragazului. Umiditatea, lumina și căldura vor face ca ierburile și condimentele să își piardă aroma.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă