Cremă de castane cu frişcă

Cremă de castane cu frişcă

De Ileana Voicu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g castane comestibile
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 400 g smântână pentru frişcă, păstrată la rece
  • 4 linguri zahăr
  • 3-4 linguri rom sau lichior
  • 2 linguri zahăr pudră

Mod De Preparare

1. Castanele crestatate se fierb 15-20 minute în apă cu sare. Se curăţă de coajă şi se fierb în continuare până se înmoaie. Se curăţă apoi de coaja subţire şi se trece miezul printr-o sită deasă sau de două ori prin maşina de tocat.

2. Jumătate din smântâna pentru frişcă se bate până nu se mai desprinde de pe tel, apoi se adaugă o lingură de zahăr şi zahărul vanilat şi se mai bate 1-2 minute. Se păstrează la rece.

3. Se amestecă piureul de castane cu restul de smântână şi 3 linguri de zahăr. Se fierbe 10 minute, la foc mic, având grijă să nu se prindă de vas. Când se răceşte se amestecă cu 2/3 din frişcă şi se pune în straturi în castroanele pentru desert. Fiecare strat de cremă se stropeşte cu rom sau lichior. Se pudrează cu zahăr şi se ornează cu frişcă.

Evaluează