Cremă de ciocolată pentru prăjituri – Crema de ciocolată o găsești, de regulă, drept crema de bază, în majoritatea prăjiturilor. Din fericire, este o cremă pe care o poți face foarte ușor și în casă, dacă urmărești rețeta de mai jos. Ai nevoie doar de câteva ingrediente și vei obține o cremă aromată și mult mai sănătoasă decât cea instant, din comerț.
Cremă de ciocolată pentru prăjituri – rețetă simplă și rapidă
Dacă nu o servești/folosești imediat crema de ciocolată pentru prăjituri, acoperă tot preparatul bine cu o folie de plastic (nu trebuie să mai rămână aer în vas, folia trebuie să atingă crema) și bag-o la frigider. Crema de ciocolată pentru prăjituri poate fi păstrată la frigider până la 5 zile.
Din cantitățile pe care le-am enumerat în rețetă o să iasă aproximativ 500 g de cremă de ciocolată pentru prăjituri. Dacă ai nevoie de mai multă sau mai puțină, pur și simplu ajustează cantitățile, în funcție de cum cere rețeta pe care o ai de făcut.
Crema de ciocolată o poți folosi pentru aproape toate prăjiturile pe care le pregătești în casă. Este un preparat simplu, dar care va da un gust aparte dulciurilor de casă.
Rețete la care poți folosi crema de ciocolată
Tort cu spumă de ciocolată şi cafea
Foto: shutterstock