Cremă de ciocolată

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 ceasca cafea tare
  • 10 ml coniac
  • 5 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 125 g smântână de frişcă
  • 1 lingurita ness

Mod De Preparare

1. Într-un castron se pune gemul de caise peste care se toarnă coniacul şi cafeaua. Se freacă cu un tel în formă de pară, până se omogenizează.

2. Gălbenuşurile se bat cu zahărul şi zahărul vanilat, până se topeşte tot zahărul. Crema obţinută se pune la baie de abur şi se amestecă în continu­are cu albuşurile bătute spumă, 10-15 minute, până se obţine o cremă legată. Se ia de pe foc şi se pune apoi deasu­pra unui lighean cu apă rece, iar când se răceşte se amestecă uşor cu frişca bătută cu o linguriţă de ness.

3. Se acoperă bolul cu o folie de plas­tic şi se lasă la rece cel puţin 3 ore, apoi se pune în pahare transparente.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.