Din numai 5 ingrediente, în doar 20 de minute obții cea mai bună cremă de cocos: mătăsoasă, exact cât trebuie de dulce și atât de bună încât îți vine să o mănânci așa, goală! Sfat: fă mai multă decât ai nevoie, nu te vei abține de la degustat!
Freacă bine (cu ajutorul unui mixer) untul cu zahărul, până obții o cremă omogenă. Adaugă fiecare ou pe rând(inclusiv albușurile), permițându-i oului introdus să se combine complet în mixtură până să îl adaugi pe următorul. Amestecă și laptele de cocos, până când este complet incorporat.
Într-un vas înalt, la foc mic spre mediu, adaugă crema mai sus obținută. Pune 1/4 din păstaia de vanilie (o despici ușor transversal și îi iei miez cu vârful cuțitului) sau esența de vanilie. Amestecă încet și constant până când crema începe să se îngroașe – circa 10 minute.
Toarnă crema de cocos într-un vas cu capac (borcan) și lasă să se răcească. Dă la frigider, unde o poți păstra până la o săptămână.
O poți servi cu biscuiți/fursecuri, o poți folosi ca umplutură pentru diferite torturi sau, pur și simplu, o poți savura ca atare.
Alte rețete delicioase pe bază de cocos:
Pui fraged în fulgi crocanți de cocos
Foto: 123rf