Cremă de lămâie

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • zeama de la 3 lămâi
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 250 ml lapte
  • frişcă

Mod De Preparare

1. Se amestecă bine zahărul cu gălbenuşurile până se formează o spumă, apoi se adaugă zeama de lămâie, coaja de lămâie rasă şi laptele şi se bate în continuare.

2. Se pune compoziţia la fiert pe baie de aburi şi se amestecă uşor până se îngroaşă.

3. Se toarnă în pahare şi se pune la rece aproximativ două ore.

4. Se serveşte rece şi se garniseşte cu frişcă sau cu fructe.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.