Cremă de portocale şi de cafea

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru crema de portocale
  • coaja de la 2 portocale
  • 100 g zahăr cubic
  • 250 ml lapte
  • 3 ouă
  • 3 foi gelatină
  • 1 lingurita rasă de amidon
  • 100 g frişcă bătută
Pentru crema de cafea
  • 150 ml lapte
  • 100 ml cafea concentrată
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 3 foi gelatină
  • 1 lingurita rasă amidon
  • 50 g ciocolată moca
  • 100 g frişcă bătută
Pentru ornat
  • 50 g ciocolată moca
  • coajă de portocale

Mod De Preparare

1. Portocalele spălate se freacă fiecare cu zahărul cubic, până ce se ia toată coaja galbenă pe bucăţile de zahăr. Se pune apoi zahărul aromat în lapte şi se dă în clocot. Separat, se bat ouăle cu amidonul dizolvat în puţină apă rece şi gelatina înmuiată. Se toarnă treptat laptele şi se pune la bain-marie, amestecând continuu. Când crema începe să se prindă de lingură, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Se înglobează frişca şi se toarnă în pahare.

2. Pentru crema de cafea, se amestecă laptele, zahărul, cafeaua, ouăle, gelatina înmuiată, ciocolata rasă şi amidonul dizolvat în puţină apă rece. Se pune la bain-marie şi se procedează în continuare în acelaşi fel ca la crema de portocale.

3. Se lasă la rece jumătate de oră şi se ornează cu ciocolată rasă şi coajă de portocale.

Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.