1. Se dizolvă amidonul şi zahărul vanilat în 2-3 linguri de lapte rece, apoi se amestecă cu restul de lapte fierbinte şi o lingură zahăr pudră. Se aromează cu esenţă de vanilie şi se pune pe foc mic, amestecând continuu, până se îngroaşă. Se lasă apoi siropul să se răcească.
2. Brânza proaspătă se pasează, apoi se amestecă restul de zahăr, cu mascarpone şi siropul răcit, adăugat puţin câte puţin. Când se obţine o cremă omogenă, se toarnă în castroane şi se lasă la rece o oră.
3. Fructele se spală şi se curăţă de coajă (dacă este cazul), apoi se taie cubuleţe sau rondele aproximativ egale. Se pun alternativ pe beţe de frigărui, apoi se stropesc cu zeamă de lămâie şi esenţă de rom. Se dau la rece şi se servesc cu compot de ananas şi crema de vanilie ornată cu ciocolată rasă.