Desert: Cremă de zahăr ars cu nucă de cocos

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet nucă de cocos
  • 6 ouă
  • 150 g zahăr
  • 3 pliculete zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 1 litru lapte

Mod De Preparare

1. Se pune laptele la fiert cu nuca de cocos, 100 g zahăr şi cele 3 plicuri de zahăr vanilat.
2. Între timp, se face caramelul cu restul de zahăr, apoi se toarnă în forma dorită şi se aşteaptă să se răcească.
3. După ce laptele a dat în clocot, se ia cratiţa de pe foc şi se bat cele 6 ouă, apoi se adaugă în lapte, amestecând încontinuu cu telul. Compoziţia se toarnă imediat peste caramel.
4. Vasul cu această compoziţie se pune într-o cratiţă sau tavă mai mare, în care se pune apă. Se dă la cuptor, la aproximativ 180°C, timp de 40 de minute.
5. După ce crema s-a răcit, se răstoarnă pe un platou.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi