Cremă în două culori

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru crema de grepfrut
  • 1 grepfrut roşu
  • 1 grepfrut galben
  • 2 foi gelatină
  • 1 cutie de frişcă lichidă
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 albuşuri
Pentru crema de ciocolată
  • 1 plic cremă de ciocolată
  • 200 ml lapte rece

Mod De Preparare

1. Se curăţă grepfruturile de coajă, apoi feliile de pieliţe. Se taie cubuleţe şi se dau prin blender. Între timp, se pune gelatina la înmuiat în apă caldă.

2. Se bat albuşurile spumă, apoi se încorporează zahărul. Se bate frişca până se obţine o spumă.

3. Într-un castron mare, se amestecă uşor frişca cu albuşurile bătute, apoi se adaugă puţin câte puţin piureul de fructe şi se amestecă în continuare până se omogenizează. Se toarnă apoi gelatina şi se amestecă uşor totul. Se ţine la rece 1-2 ore.

4. Pentru crema de ciocolată, se amestecă laptele rece cu conţinutul plicului, conform indicaţiilor de pe pachet. Se ţine la frigider o oră.

5. În pahare sau cupe de îngheţate, se pun 1-2 linguri de cremă de ciocolată, apoi se completează cu spumă de grepfrut.

6. Se ornează cu felii de grepfrut.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă