Cremă mousse Baileys

Cremă mousse Baileys

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 3 lingurițe cafea solubilă
  • 50 g zahăr (poate fi alb sau brun)
  • 1 lingură Baileys

Mod De Preparare

Crema mousse Baileys este rețeta perfectă pentru iubitorii cafelei și deserturilor. Prepararea nu durează mai mult de 10 minute, iar rezultatul este un desert aerat și gustos.

Cum se prepară crema mousse Baileys

  1. Se bat frișca până începe să se întărescă. Se adaugă și zahărul.
  2. Treptat se adaugă și cafeaua solubilă, puțin câte puțin. Se are în vedere că frișca se poate tăia. Mișcările trebuie să fie de sus în jos, prin învăluire, pentru a nu pierde textura aerată.
  3. Treptat se adaugă și Baileys. Se amestecă cu grijă.
  4. Crema mousse Baileys se gustă și se potrivește de zahăr sau Baileys.
  5. Mousse-ul se pune în pahare și se dă la rece pentru cel puțin 3 ore.
  6. Crema mousse se poate decora cu boabe de cafea sau pudră de cacao.
Evaluează