Fierbe pastele (spaghete, penne, tagliatele – orice ai în casă e perfect, atâta timp cât respecți cantitățile). Scurge-le de apă când s-au fiert și amestecă-le cu 1 lingură de ulei de măsline.
Topește untul într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu spre mare. Adaugă creveții, usturoiul mărunțit și fulgii de ardei iute. Lasă-i la făcut, amestecând ocazional, până când creveții devin rozalii – aproximativ 2-3 minute.
Toarnă peste vinul și zeama de lămâie. Asezonează cu sare și piper. Adu ușor la punctul de fierbere, dă de pe foc și adaugă pastele, coaja de lămâie și pătrunjelul tocat.
Se servește imediat, cu parmezan deasupra, dacă dorești.
Află mai multe despre fructele de mare și cum se consumă
Citește și: Cum se gătesc creveții. Trucuri adunate din bucătăriile orientale
Vezi si cum gatesti creveții pentru a fi suculenți