Mod De Preparare
Crochetele de cod pot fi minunate pe masa ta ca cină sau aperitiv. Acestea se pot prăji într-o tigaie sau într-o friteuză. Sunt sănătoase și gustoase.
Cum se prepară crochetele de cod
- Codul se taie bucăți mici.
- Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se prăjesc în ulei până ce se rumenesc frumos. Se adaugă și firimiturile de cod.
- Se amestecă bine. Se adaugă pătrunjelul și făina. Se prăjește făina și se începe adăugarea treptată a laptelui. Se amestecă cu grijă pentru a evita formarea cocoloașelor.
- Când amestecul începe să se desprindă ușor de fundul tigăii, oprim focul și lăsăm să se răcească. Când s-a răcit se dă la frigider peste noapte.
- A doua zi, porționăm aluatul în bucăți mici, le trecem prin făină, ou bătut și pesmet. Prăjim crochetele de cod în ulei fierbinte.
- Se pot servi cu salată și sos de maioneză.