Crochete de cod

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 150 g cod (fără oase)
  • 90 g făină
  • jumătate de ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 400 ml de lapte 3,5%
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • 90 g de ulei de măsline extravirgin

Mod De Preparare

Crochetele de cod pot fi minunate pe masa ta ca cină sau aperitiv. Acestea se pot prăji într-o tigaie sau într-o friteuză. Sunt sănătoase și gustoase.

Cum se prepară crochetele de cod

  1. Codul se taie bucăți mici.
  2. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt și se prăjesc în ulei până ce se rumenesc frumos. Se adaugă și firimiturile de cod.
  3. Se amestecă bine. Se adaugă pătrunjelul și făina. Se prăjește făina și se începe adăugarea treptată a laptelui. Se amestecă cu grijă pentru a evita formarea cocoloașelor.
  4. Când amestecul începe să se desprindă ușor de fundul tigăii, oprim focul și lăsăm să se răcească. Când s-a răcit se dă la frigider peste noapte.
  5. A doua zi, porționăm aluatul în bucăți mici, le trecem prin făină, ou bătut și pesmet. Prăjim crochetele de cod în ulei fierbinte.
  6. Se pot servi cu salată și sos de maioneză.
Evaluează
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.