Crumble cu caise – dacă ai niște caise mai acrișoare și nu știi ce să faci cu ele, asta e soluția! O prăjitură de casă delicioasă, aspectuoasă și extrem de rapid de făcut. Cel mai bună e servită călduță, cu o lingură de înghețată rece alături. E combinația perfectă, o să vezi!
Începi, desigur, cu crusta. Într-un castron mare, combină zahărul granulat, praful de copt, făina și sarea. Adaugă, apoi, untul tăiat cubulețe, oul, gălbenușul de ou și vanilia.
Amestecă (folosind un mixer dat pe viteză mică) până untul se distrubuie în mod egal și aluatul devine sfărâmicios.
Pune un pic mai mult de jumătate din aluat pe fundul tăvii. Apasă cu mâna sau cu fundul unui pahar ca să îl întinzi bine.
Acum treci la umplutură. Combină ingredientele, amestecând ușor dar bine. Întinde umplutura peste aluat și presară restul de aluat, sfărâmându-l cu degetele.
Dă la cuptor 25 de minute, până se rumenește pe deasupra.
Nu irosi sansa de a pregati o dulceata de caise daca ai destule fructe la indemana!
Ruladă cu cremă de brânză şi piure de caise
Tartă cu caise și migdale, din 5 ingrediente