Cuib cu mere

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • aluat de plăcintă
  • 8 mere mari
  • nucă pisată
  • esenţă portocale
  • 150 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • lapte

Mod De Preparare

1. Se curăţă merele de coajă şi se taie cubuleţe. Se freacă untul cu zahărul până se topeşte. Se întinde crema de unt pe fiecare foaie de aluat, se presară cubuleţele de mere, nuca şi esenţa de portocale.
2. Se rulează suluri cele două foi de aluat şi se taie rondele groase de două degete. Se pun una lângă alta într-o tavă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Pe deasupra, se unge aluatul cu un ou bătut amestecat cu puţin lapte. Se coace aproximativ o jumătate de oră, până se rumeneşte.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.