Cullen Skink – supă scoțiană

Cullen Skink - supă scoțiană

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 1 fir de praz
  • 1 ceapă
  • 750 ml lapte
  • 400 g cod (Alaska sau afumat) sau eglefin
  • 50 g unt
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Cullen Skink este o supă tradițională în Scoția. Aceasta se prepară, de obicei cu pește afumat (eglefin sau cod) și cartofi.

Cum se prepară supa scoțiană Cullen Skink

  1. Într-o cratiță se pun la infuzat laptele și peștele la foc mediu (nu trebuie lăsat să fiarbă). După 10 minute se oprește focul și se scoate peștele.
  2. Într-o oală se adaugă untul și un pic de ulei de măsline. Se taie prazul rondele și ceapa cubulețe. Se adaugă în oală și se gătesc până se înmoaie.
  3. Cartofii se taie cubulețe mici și se adaugă peste praz și ceapă.
  4. Se adaugă laptele în care a infuzat peștele. Se lasă pe foc până s-au fiert cartofii. În cazul în care cartofii absorb mult lapte se poate completa cu apă sau lapte.
  5. După ce s-au gătit cartofii, se ia oala de pe foc și se pasează amestecul. Pentru un plus de gust se poate adăuga și o parte din peștele care a infuzat în lapte.
  6. Cullen Skink se pune pe foc și se condimentează cu sare și piper.
  7. Dacă supa scoțiană este prea groasă se poate subția cu lapte sau apă. Supa se servește cu pătrunjel tocat și bucăți din peștele infuzat în lapte.
Evaluează
1star1star1stargraygray 3 / 5 - 1 vot