Culori asortate

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 1/2 kg ardei roşii, galbeni şi verzi
  • 1 legatura cimbru
Pentru saramură
  • 1/2 litru oţet
  • 1 lingura zahăr
  • 700 ml apă
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri boabe de piper

Mod De Preparare

1. Ardeii se spală, se taie pe jumătate, se curăţă de seminţe şi se taie pe lung, în felii subţiri.

2. Oţetul, apa, zahărul, sarea şi boabele de piper se pun într-o oală şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.

3. Se pun bucăţile de ardei în saramură şi se lasă la înmuiat circa 3 minute. Se scot şi se pun în borcane, alternându-se în funcţie de culoare. Printre bucăţile de ardei se pun fire de cimbru.

4. Saramura se strecoară şi se mai fierbe o dată. Se toarnă apoi în borcane peste ardei. Borcanele se închid ermetic şi se lasă la răcit. Se ţin închise 4-6 săptămâni.

Evaluează
Trucuri culinare

Pune în compoziţia glazurilor o lingură de iaurt, pentru că aceasta să nu plesnească când se răceşete

Tortul/prăjitura se va tăia perfect dacă folosești un cuțit cald.