Învaţă să prepari o reţetă delicioasă de gazpacho cu creveţi, urmând secretele bucătarilor din Spania.
Mod de preparare:
Combină toate ingredientele, în afară de creveţi, într-un blender sau robot de bucătărie şi amestecă la viteză mare, câteva zeci de secunde, până obţii o pastă groasă.
Gustă şi asezonează cu sare şi piper, dacă este nevoie. Dă la rece cât timp prepari creveţii.
Încinge două linguri de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adaugă creveţii şi sotează, până ce devin roz şi se strâng, circa 4 minute.
Sărează şi piperează şi dă deoparte, de pe foc.
Ia supa gazpacho cu un polonic şi toarnă în castroane transparente. Pune deasupra 3-4 creveţi sotaţi şi serveşte cu o frunză de busuioc.
Citește și: Cum se gătesc creveții. Trucuri adunate din bucătăriile orientale