Cum se fac cele mai rapide chifle

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g de făină
  • 320 ml de apă
  • 15 g drojdie proaspătă sau 5 g drojdie uscată
  • 10 g sare

Mod De Preparare

Asta este rețeta pentru cele mai rapide chifle. Pentru a pregăti aluatul ai nevoie doar de 5 minute, iar aluatul poate fi păstrat la frigider timp de 3 zile. Astfel, te vei putea bucura de pâine caldă și proaspătă în fiecare zi.

Cum se fac cele mai rapide chifle

1. Toată făina se pune într-un castron încăpător. În centrul ei se face o mică adâncitură în care se se pune drojdia sfărmată și apa. Sarea se va pune într-un colț al vasului.

2. Se amestecă bine. Se poate folosi un mixer sau un robot de bucătărie. Frământarea se va face timp de 5 minute. Dacă aluatul este lipicios se mai adaugă puțină făină.

3. Într-un castron uns cu puțin ulei se adaugă aluatul format și se lasă să-și dubleze volumul (aproximativ o oră, o oră și jumătate).

4. Dezumflă aluatul. Unge un recipient cu capac cu ulei și adaugă aluatul acolo. Acesta se poate ține 3 zile la frigider.

5. Când se dorește prepararea, se scoate aluatul, se fac mici chifle cu mâna dată prin făină. Acestea se vor coace în aparatul de făcut sandwichuri timp de 5 minute la putere maximă. Se pot prepara și la tigaie, cu tigaia acoperită timp de 4-5 minute pe fiecare parte.

Evaluează
Media Rating
1star1star1star1stargray 4 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Busuiocul proaspăt se păstrează mai bine la temperatura camerei dacă îi sunt ținute tulpinile în apă.

Tehnici utile în bucătărie

Nu ţine în frigider citricele sau roşiile, dacă vrei ca gustul lor să rămână acelaşi