Cum se face bomboana Dalgona din serialul Squid Game

Cum se face bomboana Dalgona din serialul Squid Game

Timpi de preparare

 • Timp de preparare: min
 • Timp de gatire: min
 • Gata in: min

Ingrediente

 • 125 g zahăr
 • 5 g bicarbonat de sodiu

Mod De Preparare

Serialul Squid Game (Jocul Calamarului) este unul dintre cele mai urmărite seriale din lume. Personajele principale ale serialului trec prin diverse probe pentru a câștiga o sumă însemnată de bani. Una dintre probele serialului sud-coreean presupune decuparea desenului de pe o bomboană Dalgona într-un timp limitat cu ajutorul unui ac.

Cine dorește să facă acest desert și să încerce proba trebuie să prepare această rețetă.

Cum se face desertul Dalgona din Squid Game

 1. Zahărul se întinde într-o tigaie și se încălzește la foc mediu. Nu se amestecă.
 2. După formarea caramelului (de culoare maro deschis) se adaugă, cu grijă bicarbonatul de sodiu și se amestecă. Amestecul se va deschide la culoare și va spuma.
 3. Crema spumoasă se va întinde repede (cu grijă) pe o foaie de copt.
 4. Cu ajutorul unei forme metalice rotunde (cerc) se presează caramelul înainte ca acesta să se răcească. Nu se mișcă forma.
 5. Pentru a crea forma care se va decupa în cadrul probei, se așază o altă formă (stea, pătrat, cerc) în interiorul cercului metalic, dar nu se presează pentru a perfora caramelul, ci doar pentru a lăsa o amprentă. Se lasă la răcit.
 6. După răcirea caramelului, bomboanele Dalgona se separă cu grijă de restul caramelului cu ajutorul unui cuțit sau a unei scobitori. Se scot formele cu grijă și jocurile pot începe.
Evaluează
1star1star1star1stargray 3.5 / 5 - 3 voturi