Cum se face burger de pește

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 500 g pește alb fără oase
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 ou
  • 150 g pesmet
  • 1 pahar de ulei pentru prăjit
  • un praf de sare
  • piper

Mod De Preparare

Burgerul de pește este ideal pentru copii. Este ușor de digerat și extrem de gustos. Putem folosi pește alb (hake, cod) sau pește mai gras (somon).

Cum se prepară burgerul de pește

  1. Într-o tigaie cu puțin ulei se călește ceapa tocată mărunt. Ceapa trebuie să se coloreze puțin și să se înmoaie.
  2. Pentru a verifica dacă peștele mai are oase, acesta se taie în bucăți mici cu ajutorul unei foarfece de bucătărie.
  3. Bucățile de pește se amestecă, într-un castron cu ceapa călită, usturoiul pisat, pătrunjelul tocat fin, oul bătut, sarea, piperul și 2-3 linguri de pesmet. Compoziția trebuie să se lege bine, iar dacă acest lucru nu se întâmplă se mai adaugă pesmet.
  4. Amestecul de burger de pește se lasă la frigider timp de 30-40 minute. pentru ca aromele să se cunoască mai bine.
  5. Se scoate aluatul de burger de la frigider și, cu ajutorul mâinilor se formează mici chiftele aplatizate. Din acesată cantitate ar trebui să rezulte circa 4 burgeri mărișori.
  6. Dacă se doresc burgeri de pește mai crocanți se pot da prin pesmet.
  7. Într-o tigaie cu ulei, la foc mediu se prăjesc burgerii de pește timp de 3-4 minute pe fiecare parte sau până prind o culoare maronie frumoasă. Burgerul trebuie să rămână umed în interior.
  8. Burgerii se servesc în chifle alături de salată și sosul preferat.
Evaluează
Trucuri culinare

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă