Cum se face burger falafel

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g năut
  • 150 g ceapă
  • 3 căței de usturoi
  • 1 lingură coriandru
  • 1 lingură pătrunjel
  • 100 g făină de năut
  • 1 linguriță de praf de copt
  • chimen
  • usturoi
  • sare
  • ulei (la alegere)

Mod De Preparare

Burgerul falafel este un preparat cu origini arabice ce poate înlocui cu succes, în perioadele de post, un hamburger. În plus, e foarte sănătos și se face repede.

Cum se prepară burgerul falafel

  1. Boabele de năut se pun la înmuiat cu o zi înainte. Se recomandă folosirea apei calde.
  2. Într-un robot de bucătărie/ blender se adaugă boabele de năut, ceapa tăiată, usturoiul curățat, pătrunjelul și frunzele de coriandru. Se pasează.
  3. Se adaugă făina de năut. Se condimentează cu chimen, sare și piper. Se pasează până se obține un amestec omogen.
  4. Cu ajutorul mâinilor se formează burgeri falafel. Se transferă la frigider pentru 15 minute. Dacă sunt prea lipicioși se poate folosi puțin pesmet.
  5. Burgerii falafel se prăjesc în ulei până ce capătă o culoare maronie-aurie.
  6. Se servesc în chifle cu salata, ceapa, castraveti, roșii și sosul preferat.
Evaluează
Trucuri culinare

Ţine ceapa în lapte înainte de a o praji pentru a fi mai gustoasă şi mai crocantă

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.