Cum se face laptele de migdale. Cea mai simplă rețetă

Retetă Cum se face laptele de migdale. Cea mai simplă rețetă

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g migdale cu sau fără coajă
  • 1 litru de apă

Mod De Preparare

Laptele de migdale nu e doar o băutură la modă. Prima mențiune a acestuia este într-o carte de bucate din Irak din secolul al XIII-lea.

Multe persoane îl folosesc în perioada postului religios ca alternativă la laptele de vacă. În prezent, persoanele care au intoleranță la lactoză îl folosesc zilnic, ceea ce a dus la comercializarea sa în toate părțile lumii.

Cel mai sănătos lapte de migdale este cel de casă. Încearcă să-l faci și tu!

Cum se face laptele de migdale

1. Migdalele se pun în apă rece timp de 6-8 ore sau o noapte.
2. După trecerea timpului de înmuiere, migdalele se scurg de apă și se spală.
3. Migdalele se pun într-un blender sau într-un recipient înalt. Se pasează adăugând treptat apa.
4. Pasarea se face până ce obținem un amestec omogen și cât mai fin.
5. Migdalele se strecoară cu ajutorul unui tifon sau a unui filtru de cafea. Apăsăm foarte bine pasta de migdale pentru a nu pierde laptele.
6. Laptele de migdale obținut se poate ține într-o sticlă la frigider.
Opțional se poate adăuga zahăr, miere sau îndulcitor.

Evaluează
Media Rating
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 4 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă bananele pe care le ai sunt îndeajuns de coapte pentru mâncat dar nu îndeajuns de bune pentru găti cu ele, le poți coace rapid în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute.