Cum se face laptele de migdale. Cea mai simplă rețetă

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g migdale cu sau fără coajă
  • 1 litru de apă

Mod De Preparare

Laptele de migdale nu e doar o băutură la modă. Prima mențiune a acestuia este într-o carte de bucate din Irak din secolul al XIII-lea.

Multe persoane îl folosesc în perioada postului religios ca alternativă la laptele de vacă. În prezent, persoanele care au intoleranță la lactoză îl folosesc zilnic, ceea ce a dus la comercializarea sa în toate părțile lumii.

Cel mai sănătos lapte de migdale este cel de casă. Încearcă să-l faci și tu!

Cum se face laptele de migdale

1. Migdalele se pun în apă rece timp de 6-8 ore sau o noapte.
2. După trecerea timpului de înmuiere, migdalele se scurg de apă și se spală.
3. Migdalele se pun într-un blender sau într-un recipient înalt. Se pasează adăugând treptat apa.
4. Pasarea se face până ce obținem un amestec omogen și cât mai fin.
5. Migdalele se strecoară cu ajutorul unui tifon sau a unui filtru de cafea. Apăsăm foarte bine pasta de migdale pentru a nu pierde laptele.
6. Laptele de migdale obținut se poate ține într-o sticlă la frigider.
Opțional se poate adăuga zahăr, miere sau îndulcitor.

Evaluează
Media Rating
1star1stargraygraygray 2 / 5 - 4 Review(s)
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa