Mod De Preparare
Sosul bechamel cu ceapă este un sos cremos cu origini în gastronomia franceză.
Rețeta de sos bechamel cu ceapă poate fi adaptată și pentru vegetarieni, cu boală celiacă sau cei care țin post, dacă înlocuim laptele cu lapte vegetal, untul cu ulei de măsline și făina cu amidon de porumb.
Cum se prepară sosul bechamel cu ceapă
- Ceapa se curăță, se spală și se taie cubulețe.
- Într-o tigaie se încălzește untul și uleiul de măsline la foc mediu.
- Când untul s-a topit se adaugă ceapa și se gătește până devine aurie.
- Separat se încălzește laptele timp de 1-2 minute.
- Când ceapa devine galben-aurie se adaugă făina. Se gătește 1 minut, amestecând continuu.
- Se adaugă treptat laptele cald. Se amestecă constant pentru a preveni formarea de cocoloașe.
- Când sosul s-a legat și devenit cremos se adaugă sare și puțină nucșoară.
- Pentru cine dorește un sos fin, acesta poate fi pasat într-un blender.
- Sosul bechamel cu ceapă se servește peste carnea de vită, cartofi, pește sau legume.