Cum se face tahini de casă

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 300 g de susan (poate fi orice culoare)
  • 2 - 4 linguri ulei (ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline extravirgin)
  • sare (opțional)

Mod De Preparare

Pasta de tahini se prepară foarte ușor și e gata în aproximativ 15 minute. Aceasta se folosește la prepararea de hummus sau baba ganoush.

Cum se prepară tahini

1. Semințele de susan se pun într-o tigaie și se rumenesc timp de 5 minute.

2. Se lasă la răcit semințele, După ce se răcesc se pun într-un robot de bucătărie sau un blender și se pasează până ce încep să formeze o pastă.

4. Se adaugă uleiul și se continuă pasarea până amestecul devine o pastă cremoasă. Dacă doriți o pastă tahini mai sărată puteți adăuga sare după gust.

5. Tahini de casă se poate ține în frigider până la 6 luni. Uleiul se va ridica deasupra, așa că va trebui să amestecați pasta atunci când doriți să o folosiți.

Evaluează
Media Rating
1star1star1stargraygray 2.5 / 5 - 2 Review(s)
Trucuri culinare

Pentru a da culoare frumoasă prăjiturilor, cozonacilor, plăcintelor şi cornuleţelor, unge-le deasupra cu cafea cu lapte înainte de a le pune la cuptor

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte