Cum se face unt de post (unt vegan)

De Bogdan Galca,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 90 ml de lapte de soia
  • 160 ml de unt de cocos
  • 60 ml de ulei de măsline
  • 1 linguriță oțet de mere
  • 2 lingurițe de lecitină din soia
  • sare
  • piper alb

Mod De Preparare

Untul vegan (untul de post) poate fi consumat și de persoanele care au intoleranță la lactoză. Acest preparat poate fi consumat pe pâine prăjită, în zilele în care nu dorim să consumăm produse de origine animală.

Cum se prepară untul vegan (untul de post)

  1. Într-un castron se amestecă laptele de soia, oțetul de mere și sarea. Se lasă să se odihnească timp de 10 minute. Oțetul va „tăia” laptele.
  2. Untul de cocos se dă 30 de secunde (sau până se topește) la cuptorul cu microunde.
  3. Într-un blender se pasează, timp de 1 minut, laptele de soia și untul de cocos.
  4. Se adaugă lecitina din soia, se amestecă și se dă deoparte. Lecitina din soia are rol de emulsifiere.
  5. Compoziția de unt vegan se gustă și se condimentează cu sare și piper după gust.

6.Untul de post se toarnă într-un recipient și se dă la congelator timp de 1 oră sau până ce se solidifică. Untul vegan se poate ține la frigider timp de maxim 15 zile.

Evaluează
Trucuri culinare

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare