Cafeaua grecească este una dintre cele mai gustoase cafele din lume. Este cafeaua pe care o savurezi, nu cea pe care o bei pentru a te trezi. Prezența caimacului o face cu adevărat specială.
1. Apa se toarnă într-un ibric.
2. Se adaugă cafeaua și zahărul în apă.
3. Cafeaua grecească se prepară la foc mediu.
4. Se amestecă încontinuu până ce cafeaua se dizolvă. Ca dura câteva minute până ce cafeaua va începe să fiarbă. De îndată ce înepe să fiarbă se oprește focul și se dă deoparte. Dacă veți continua fierberea veți pierde caimacul.
5. Se umple jumătate de ceașcă și apoi se umple cea de a doua ceașcă. Reveniți la prima ceașcă și umpleți-o cu restul de cafea. Această tehnică va asigura prezența caimacului în ambele cești.
6. Lăsați 3-4 minute pentru ca zațul să se așeze.
7. Cafeaua grecească se servește alături de un pahar cu apă pentru a clăți gura în caz că zațul ajunge în gură.
Citeşte și: Cum păstrezi cafeaua proaspătă și aromată mai mult timp