Mod De Preparare
Iaurtul de lămâie de casă poate fi cel mai sănătos desert pe care îl poți face acasă. Îl faci repede din 4 ingrediente și nu are coloranți sau conservanți. Sănătos, fresh și delicios.
Cum se face iaurtul de lămâie de casă
- Într-o cratiță se adaugă laptele, zahărul și răzătura de la o lămâie. Se lasă la foc mediu până aproape de punctul de fierbere.
- Se dă deoparte și se lasă puțin la răcit.
- Laptele se trece printr-o strecurătoare mică pentru a îndepărta răzătura de lămâie.
- Într-un castron se adaugă iaurtul.
- Se adaugă puțin câte puțin laptele. Se amestecă bine după fiecare adăugare de lapte.
- Iaurtul cu lămâie se adaugă în aparatul de făcut iaurt și se respectă instrucțiunile. Dacă nu avem un astfel de aparat, depozităm iaurtul în borcane închise ermetic la temperatura camerei (25 de grade) timp de minim 12 ore.