Cupă de smarald

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g mentă proaspătă
  • 375 ml suc de mere verzi
  • 100 ml lichior de mentă
  • zeama de la 3 lămâi
  • 200 ml sirop de zahăr

Mod De Preparare

1. Gelatina se pune să se înmoaie într-un ibric cu o cană de apă călduţă. După ce s-a înmuiat, se amestecă cu frunzele de mentă, zahărul, lichiorul de mentă şi se pune la fiert. După ce a fiert, cam 30 de minute, se lasă la răcit câteva minute. Se adaugă apoi sucul de mere verzi şi zeama de lămâie.

2. Se pregătesc patru pahare în care se toarnă compoziţia. Se ornează cu frunzuliţe de mentă şi lichior de mentă.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare