1. Se separă ouăle, albuşurile se bat spumă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă brânza de vaci şi gălbenuşurile şi se amestecă. În crema de brânză se pun stafidele şi coaja de lămâie, apoi se bagă pentru câteva minute la rece.
2. În acest timp, se bat ouăle pentru aluat, se pune uleiul, un praf de sare, apa minerală şi făina cernută. Se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă laptele călduţ, să se subţieze compoziţia şi se prăjesc clătitele, în strat subţire.
3. Se umplu clătitele cu crema spumoasă de brânză şi se aranjează în tava unsă cu unt, astfel încât să arate ca nişte cupe. În fiecare cupă se pun 2 linguriţe cu dulceaţă de fructe de pădure şi se bagă în cuptor. Se lasă să se rumenească şi se servesc ornate cu smântână dulce.