1. Se curăţă pieptul de curcan de pieliţe, se trece printr-un jet de apă rece, se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie, se unge cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare, piper, boia dulce şi iute. Pe toată suprafaţa sa, se presară cimbru şi busuioc pisat.
2. Într-o tavă de iena se pun câteva picături de ulei şi 100 ml apă, se aşază pieptul şi se bagă în cuptorul încins. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se pun în cuptor peste pieptul de curcan.
3. Între timp, se spală perele, se curăţă de sâmburi, se scoate o parte din miez, se umplu cu coacăze roşii, se stropesc cu zeama de lămâie şi se bagă şi ele 5 minute la cuptor, cât să-şi lase coacăzele puţină zeamă.
4. După ce s-a rumenit carnea, se scoate din cuptor, se aranjează pe un platou şi se ornează cu crenguţe de cimbru proaspăt.