1. Spală bine curcanul şi presară-l cu sare prin interior şi pe deasupra. Amestecă hrişca, 2 linguri de lapte cu o lingură de apă şi las-o să se înmoaie. Adaugă peste ea miezul de chiflă tăiat cubuleţe, feliile de şuncă, mazărea şi usturoiul pisat. Bate ouăle cu lapte şi toarnă-le peste umplutura din hrişcă. Adaugă sare şi piper.
2. Umple curcanul cu amestecul de mai sus şi coase cu aţă. Aşează pasărea în tigaie, toarnă puţină apă şi acoperă cu un capac. Cuptorul se încălzeşte la 200 C. După 15 minute, înlătură capacul şi stropeşte pasărea des cu zeama care s-a lăsat în cratiţă până se face aurie.
3. După ce s-a copt, taie curcanul bucăţi, presară carnea cu pătrunjel tocat, chilli şi fulgi de alune. Dacă ţi-a mai rămas umplutură, pune-o într-o tavă de chec şi coace-o la foc potrivit.