Curcan învelit

Retetă Curcan învelit

De erikachivu,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 4 mere
  • 3 crengute cimbru
  • 20 g unt
  • 3 linguri miere
  • 300 ml supă din concentrat de pui
  • 8 felii bacon
  • 1 curcan de max. 3 kg
  • sare şi piper

Mod De Preparare

Carnea de curcan este uşoară, slabă şi sănătoasă. Uite cum să prepari un curcan învelit, mai ceva ca americanii!

1. Pasarea se curaţa foarte bine atât la interior, cât si la exterior. Se asaza în tava de copt.

2. Se acopera pieptul cu felii subţiri de bacon care se încaleca puţin, se stropeste totul cu untul topit si se presara cu sare si piper.

3. Se da tava cu pasarea la cuptor pentru o ora. Apoi, se toarna în tava supa preparata din concentrat de pui, se presara cimbrul, se pun merele taiate în doua si se mai lasa la cuptor pentru înca o ora. Pasarea se stropeste deseori cu sosul din tava.

4. Cu 5 minute înainte de a scoate curcanul de la cuptor, se unge cu miere. Dupa coacere, curcanul se înveleste 10 minute în folie de aluminiu si se lasa asa. Sosul din tava se strecoarasi se pune pe foc. Se lasa la fiert pâna ce devine mai gros. Se aduce curcanul cu mere alaturi si sosul separat.

Evaluează
Trucuri culinare

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă