1. Se curăţă curcanul de pieliţe, se spală în câteva jeturi de apă şi se lasă să se scurgă. Se pune pe un prosop absorbant de bucătărie şi se presează pe toată suprafaţa.
2. Se unge cu ulei, unt şi miere atât în interior cât şi pe exterior, se condimentează cu sare şi piper, se stropeşte cu vinul rose şi se lasă la rece aproximativ o oră.
3. Între timp, se curăţă legumele. Cartofii şi morcovii se fierb în apă cu sare, la fel şi fasolea fideluţă. Merele şi dovleceii se curăţă, se taie bucăţi şi se pun în interiorul curcanului.
4. Se tapetează o tavă cu unt şi ulei, se aşază curcanul cu pieptul în jos şi se bagă în cuptorul cald. Se lasă să se rumenească şi se întoarce cu pieptul în sus. Se umple cu legumele fierte, se aşază deasupra feliuţe de roşii şi se mai lasă să se rumenească, apoi se serveşte cald.