1. Se curăţă morcovii, se spală şi se rad pe răzătoarea mică. Se scurg de suc şi se lasă la rece, acoperiţi cu o folie, ca să nu oxideze.
2. Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Într-un bol, se bat spumă albuşurile. Se adaugă numai 2 gălbenuşuri, zeama lăsată de morcovi, uleiul de măsline, mărarul tocat, făina şi mălaiul şi se amestecă.
3. Se tapetează o tavă cu hârtie pentru copt, se toarnă compoziţia, se întinde uniform şi se bagă în cuptorul călduţ. După ce a crescut, se verifică dacă s-a copt, se scoate şi se lasă să se răcească la temperatura camerei.
4. Brânza de vaci cu crema de brânză se amestecă şi se lasă câteva minute la rece. Se taie blatul pe jumătate, aşa încât să se obţină două foi. Pe una dintre foi se întinde crema de brânză şi se acoperă cu cealaltă foaie. Se lasă să se întărească, se taie cuburi şi se ornează cu fâşii de morcovi sau cu morcovi întregi fierţi sau din conservă, cu cremă de brânză şi verdeaţă, după preferinţă.