1. Se bat ouăle spumă şi se adaugă zahărul treptat până se topeşte. Se adaugă apoi făina în ploaie şi praful de copt până se omogenizează alua-tul. Se unge o tavă de copt cu unt, se presară cu făină şi se toarnă în ea jumătate din aluat. Cealaltă jumătate de aluat se amestecă bine cu cacao şi se toarnă peste compoziţia albă din tavă.
2. Perele din compot se taie cubuleţe şi se presară în aluat. Se pune prăji-tura la copt aproximativ 45 de minute în cuptorul preîncălzit. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.
3. Crema de vanilie se prepară conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde uniform pe suprafaţa prăjiturii.
4. Se pregăteşte glazura. Ciocolata se dă pe răzătoare, se pune pe foc cu o lingură de apă să se topească, se adaugă zahărul pudră treptat şi se amestecă încontinuu. Glazura trebuie să aibă consistenţa unei smântâni subţiri. Dacă a ieşit prea groasă, se subţiază cu unt. Se toarnă glazura caldă pe suprafaţa prăjiturii şi se întinde cu un cuţit. Se lasă să se răcească şi se taie prăjitura în bucăţi pătrate.