Delicioasa cu stafide

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 500 g iaurt
  • 3 ouă
  • 150 g stafide
  • 1 vârf de cuţit amoniac
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri făină
  • 2 fiole esenţă de fistic
  • 200 g zahăr
  • 1 praf sare
  • zahăr vanilat
  • 1 pachet unt

Mod De Preparare

1. Se aprinde cuptorul, pentru a fi cât mai bine încins. Jumătate de pachet de unt se topeşte şi se toarnă în tava de copt. Apoi se bat ouăle spumă cu un praf de sare şi o lingură de zahăr. Amoniacul se stinge în sucul de lămâie şi se amestecă în iaurt. Se adaugă treptat ouăle bătute, zahărul, aromele, făina, stafidele şi se amestecă încon­tinuu, până se obţine o pastă bine legată.

2. Se aşază jumătate din foile de plăcintă în tava de copt, se întinde uni­form compoziţia, apoi se pun restul de foi. Deasupra se toarnă şi untul topit rămas şi se bagă tava în cupto­rul încins, timp de 20 minute. Când e gata se porţionează în pătrăţele şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Evaluează
Trucuri culinare

Când fierbi ouă, adaugă sare în apă, astfel coaja nu va crăpa

Dacă fursecurile pe care le-ai făcut au ieşit prea tari, pune în cutia în care le păstrezi o felie de pâine.