1. Cartofii se spală şi se fierb în coajă, timp de 20 de minute. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie peştişori. Ardeii graşi se curăţă de cotoare şi de seminţe şi se taie cubuleţe. Ciupercile se curăţă, se îndepărtează codiţele, iar pălăriile se toacă mărunt.
2. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se călesc ciupercile câteva minute, cu puţină sare şi piper. Separat, se pregăteşte sosul din iaurt, maioneză, zeama de lămâie, muştar, sare şi piper. După ce se răcesc ciupercile, se amestecă cu ardeii graşi, cu ceapa şi cartofii decojiţi şi tăiaţi cubuleţe. Se adaugă sosul şi se amestecă uşor întreaga compoziţie.
3. Codiţele de ceapă verde se spală, se lasă la scurs şi se taie „bastonaşe” egale ca lungime, pentru a fi folosite la ornat, de jur împrejur, vasul de sticlă în care se pune salata.