Deliciu cu castane

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat
  • 3 ouă
  • 80 g zahăr
  • 80 g făină
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri cacao
Pentru cremă
  • 300 g piure de castane
  • 200 g mascarpone
  • 80 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri rom
  • 50 ml lapte
  • 4 foi gelatină
Pentru decor
  • 100 g ciocolată
  • 400 g frişcă
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • 1 lingurita scorţişoară

Mod De Preparare

1. Pentru blat, ouăle se separă, iar albuşurile se bat spumă împreună cu zahărul. Gălbenuşurile se bat şi ele spumă şi se adaugă peste albuşuri împreună cu făina, cacaoa şi pesmetul. Se amestecă totul bine şi se toarnă într-un vas tapetat cu hârtie de copt. Se coace aproape 30 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească şi se taie radi­al în două părţi egale.

2. Pentru cremă, gelatina se înmoaie în puţină apă, se pune într-un ibric cu lapte şi se fierbe la foc mic. Piureul de castane, mascarpone, zahărul, zahărul vanilat şi romul se amestecă într-un vas şi se adaugă peste gelatina dizolvată în lapte.

3. Inelul de la forma de tort sau unul făcut din carton pe mărimea blatului se aşază pe un platou. În interiorul lui se aşază prima felie de blat şi se acoperă cu crema de castane. Se acoperă cu a doua felie de blat şi lasă la frigider două ore să se întărească. Apoi se înveleşte în frişcă, se presară deasupra ei zahăr pudră, scorţişoară şi ciocolată rasă fin. Se decorează cu flori de frişcă.pe margine.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Fursecuri cu textură perfectă? Da, simplu: răcește aluatul înainte să îl coci (o oră e în regulă, peste noapte e perfect) și lovește ușor tava de cuptor când o scoți, ca să eviți lipirea fursecurilor de ea.

Dacă ai adăugat prea multă grăsime mâncării, adaugă un cub de gheaţă. Gheaţa va atrage grăsimea şi astfel o poţi scoate mai uşor din mâncare