1. Se încălzeşte laptele, se adaugă sarea şi drojdia sfărâmată. Se lasă la dospit. Se toarnă într-un bol încăpător făina, zahărul, sarea, oul, untul topit şi drojdia. Se amestecă bine, cu o lingură de lemn, până se obţine un aluat moale. Se acoperă bolul cu un ştergar curat şi se lasă la crescut într-un loc cald. După ce a crescut aluatul, se întinde uniform cu palmele într-o formă de copt sau în tavă.
2. Amestecaţi brânza, gălbenuşul, zahărul vanilat şi cel tos, până obţineţi o pastă omogenă.
3. Se întinde uniform deasupra aluatului din tavă. Amestecaţi untul, zahărul şi făina, cu mâna, până obţineţi un aluat sfărâmicios.
4. Spălaţi caisele, scoateţi sâmburii şi tăiaţi-le în jumătăţi. Se pun peste umplutură, cu scobitura în jos. Deasupra se se rade pe răzătoare aluatul sfărâmicios. Se dă tava la cuptorul încălzit în prealabil. Se coace 40-45 min la foc mic. Se lasă la răcit, apoi se taie în pătrate potrivite. Se pudrează cu zahăr şi se ornează cu frunzuliţe de mentă sau cu sirop de lămâie, pentru un plus de savoare.