Desert: Brioşe cu struguri

De Ileana,

Ingrediente

  • 2 bucata ouă
  • 120 g unt
  • 120 g zahăr pudră
  • 180 g făină
  • 1/2 lingurita scorţişoară
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 100 ml vin alb
  • grăsime şi făină pentru tapetat tava
  • 1 bucata albuş de ou
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 lingura suc de lămâie

Mod De Preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se topeşte untul şi amestecă cu zahărul şi gălbenuşurile, până când se obţine o cremă. Se bat albuşurile spumă şi se amestecă cu compoziţia de gălbenuş. Se amestecă făina cernută cu scorţişoara şi praful de copt.
► Se ung formele de brioşe cu grăsime şi se presară cu făină. Se umplu fiecare cu aluat şi se pune la mijloc câte o boabă de strugure. Se coc în cuptorul preîncălzit la 180°C, cca 30 de minute. Se lasă să se răcească în forme, apoi se scot uşor.
► Se amestecă albuşul de ou cu zahărul şi cu sucul de lămâie şi se obţine o glazură groasă, strălucitoare. Se toarnă peste brioşe şi se pune deasupra câte o altă boabă de strugure. Se lasă să se răcească.

Evaluează
Trucuri culinare

Pentru a avea rezultate mai bune atunci când coci o prăjitură/ un tort/ brioșe/chec etc., lasă untul și ouăle la temperatura camerei peste noapte.

Pentru că legumele fierte să îşi păstreze culoarea, scoate-le din apa în care au fiert şi pune-le într-un vas cu apa rece sau cuburi de gheaţă