DESERT: Ciocolată cu nuci şi rom

De Ileana,

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 800 g lapte praf
  • 225 g unt
  • 1 praf sare
  • 300 g zahar
  • 175 ml apă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2-3 linguri rom natural
  • 150 g cacao
  • 300 g nucă

Mod De Preparare

1. Se pun nucile în cuptor şi se coc la 150°C, timp de 5 minute. Se scot, se răcesc şi se taie mărunt.

2. Se amestecă zahărul cu apa şi zahărul vanilat. Se lasă să se topească zahărul la rece şi apoi se fierbe amestecându-se continuu. Se adaugă untul şi se fierb la foc mic. Se cern cacaua şi laptele praf şi se adaugă în sirop, împreună cu nucile, praful de sare şi romul.

3. Se amestecă energic deoarece se încheagă rapid.

4. Se întinde compoziţia în tava unsă cu unt. Se lasă la rece 1-2 ore. Se porţionează şi se serveşte.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.

Este recomandat ca friptura să nu se săreze înainte de a fi prăjită, deoarece sarea o va face să se usuce excesiv şi să îşi piardă aroma