Desert cu mere

Desert cu mere

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 8 mere mari
  • 150 g pesmet
  • 50 g stafide
  • 100 g margarină dietetică
  • 100 g zahăr
  • 4 albușuri
  • 1 lingurita scorțișoară

Mod De Preparare

  1. Merele se curăță și se rad pe răzătoarea mare.
  2. Margarina se freacă bine cu zahărul, apoi se adaugă stafidele, merele, scorțișoara, 100 g pesmet și albușurile bătute spumă. Se omogenizează compoziția, apoi se toarnă într-o formă de copt, unsă cu margarină și tapetată cu pesmet în prealabil.
  3. Se introduce în cuptorul încins, la foc potrivit, și se lasă cam 30 de minute. Dacă se înlocuiește zahărul cu fructoză sau alt îndulcitor preferat, înjumătățind cantitatea, acest desert poate fi consumat și de către diabetici.
Evaluează