Desert de post cu mere

Desert de post cu mere

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru aluat
  • 300 g făină
  • 200 g margarină
  • 6 linguri zahăr
  • 1 cana apă minerală
  • 1 pachet praf de copt stins în zeamă de lămâie
  • vanilie
  • coaja rasă de la 2 lămâi
Pentru umplutură
  • 6-8 mere
  • 100 g migdale
  • dulceaţă de vişine
  • 5-6 linguri zahăr
  • scorţişoară
  • zahăr vanilat
  • frunzuliţe de mentă
  • zahăr pudră
  • frişcă vegetală

Mod De Preparare

1. Se freacă margarina cu zahărul şi zahărul vanilat până când devin spumoase, se adaugă coaja de lămâie, praful de copt stins în zeama de lămâie, apa minerală şi la sfârşit făina cernută.

2. Se amestecă uşor, cu un tel, în sensul acelor de ceasornic şi se toarnă în tava tapetată cu margarină şi făină. Se bagă în cuptorul bine încins şi se lasă să crească 20 de minute.

3. Separat se curăţă merele de coajă şi se scot cotoarele. Merele se dau prin zahăr tos şi se umplu cu migdale măcinate amestecate cu stafide, coajă de lămâie, iar deasupra se pun vişine din dulceaţă.

4. Merele umplute se aşază în tava cu aluatul pe jumătate crescut, se presară scorţişoară şi se mai lasă 20 de minute în cuptor să se rumenească. Prăjitura cu mere se serveşte rece, pudrată cu zahăr şi ornată cu frunze de mentă şi frişcă.

Evaluează