Desert: Gogoşi cu magiun şi brânzică de vaci

De Ileana,

Ingrediente

  • 40 g drojdie
  • 60 g zahăr pudră
  • 500 g făină
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 1 pachet zahăr vanilat
  • 3 lingura ou
  • făină planşă
  • ulei pentru prăjit
  • 200 g magiun
  • 150 bucata brânză

Mod De Preparare

►Se face un aluat din drojdia fărâmiţată, 1 linguriţă de zahăr pudră, cca 2 linguri de făină şi 3 linguri de lapte. Se lasă să crească. Se topeşte untul şi se amestecă cu restul de zahăr şi zahărul vanilat, până se
obţine o spumă.
► Se toarnă restul de făină într-un castron. Se adaugă sarea, restul de lapte, romul, oul şi se amestecă până când se obţine o compoziţie omogenă. Se încorporează maiaua şi spuma de zahăr şi se frământă bine, până se obţine un aluat dens.
► Se întinde aluatul pe o planşetă presărată cu făină şi se formează gogoşele mai plate, care se prăjesc apoi în ulei încins, până când au o culoare auriu închis.
► Se pune pe fiecare gogoaşă puţin magiun, iar deasupra puţină brânză de vaci rasă.

Evaluează
Alte rețete
   
Trucuri culinare

Atunci când e necesar să adaugi apa în mâncare este indicat să foloseşti apă fierbinte

Pentru siguranța ta, înfige un dop de plută de la vin în vârful cuțitelor când le bagi în sertar.