1. Se separă ouăle, gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă şi se amestecă cu zahărul pudră şi vanilat. Se toarnă apoi untul topit şi se încorporează făina şi cacaua cernute.
2. Se amestecă uşor, să nu se formeze cocoloaşe, şi se toarnă în tava tapetată cu hârtie. Se presară pe deasupra fulgii de migdale şi se bagă în cuptorul cald.
3. Separat, se scot sâmburii de la cireşe şi acestea se lasă să se scurgă într-o sită. Se pune zahărul într-un ibric, se adaugă zeama de lămâie, 30 ml de apă, cireşele şi esenţa de migdale. Se lasă să fiarbă şi să se lege la baie de aburi, apoi se dă la răcit la temperatura camerei.
4. După ce s-a copt blatul de negresă, se porţionează şi se aranjează pe farfurii mici. Peste fiecare bucată de prăjitură, se toarnă topingul de ciocolată, îngheţata de vanilie şi topingul de cireşe. Se ornează cu frunzuliţe de mentă şi se serveşte cu cireşe.